Ausztriában tett látogatásunk

 

 

2013.október 18.-án az Asbóth Sándor középiskola kirándulást szervezett Ausztriába. Összegyűlt, 46 gyerek, két kísérő tanár és egy idegenvezető. A nap sugarai hamar felmelegítették a levegőt, így egész napra kellemessé tették a kirándulást. Reggel 6 órakor indultunk Keszthelyről, és körülbelül 9 órakor megérkeztünk az első úti célunkhoz, a Kittseeben (magyarul: Köpcsény) található csoki gyárba. Meghallgattuk egy ott dolgozó hölgy rövid beszámolóját a gyárról. Megnéztünk egy körülbelül 10 perces kisfilmet, melyben láthattuk, hogyan készülnek a finomabbnál finomabb csokoládék, melyeket az üzemlátogatás végén meg lehetett kóstolni, majd ha ízlett megvásárolni a csokigyár mellett fekvő boltban.

Ezután visszaszálltunk a buszba és elindultunk Bécsbe, ahol először a Természettudományi Múzeumot néztük meg. Kaptunk egy óra szabadidőt, ami kevésnek bizonyult, egész nap el tudtunk volna nézelődni a múzeumban. Sok érdekességet láthattunk, amit eddig még nem. Többek között például a willendorfi vénuszt, és a világ minden tájára becsapódott meteorokat. De talán mégis minket leginkább a dinoszaurusz csontvázak és rekonstrukciók kötöttek le.

Ezután tovább mentünk, megnéztük a Stephansdomot. Itt szintén kaptunk egy óra szabadidőt. Bécsben láthattuk továbbá a Hundertwasserhaust, ami mindenki tetszését elnyerte. Ez volt talán a nap fénypontja. Itt szintén kaptunk szabadidőt, bementünk, ahol rengeteg souvenir bolt volt, kedvünkre vásárolgathattunk, tesztelhettük német tudásunkat. A vásárolgatás után sajnos véget ért Ausztriába tett látogatásunk. Ismét felszálltunk a buszra, elindultunk haza. Most is, mint reggel, senki nem aludt, jó hangulat volt. Örülünk, hogy részt vehettünk a kiránduláson, nagyon jól szórakoztunk egész nap.

Borda Anita, Major Verobika, Szalai Vivien, 11.c osztályos tanulók.

A képek itt megtekinthetők!