SkillsHungary

 

 

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

    Vissza    

2015. április 17-én a 10.B osztály négy lelkes diákja: Antal Viktória, Horváth Balázs, Mauz Áron, Lázár Patrik részt vettek a Kirendeltségi (járási) Katasztrófavédelmi Versenyen.


2015. április 17-én a 10.B osztály négy lelkes diákja: Antal Viktória, Horváth Balázs, Mauz Áron, Lázár Patrik részt vettek a Kirendeltségi (járási) Katasztrófavédelmi Versenyen. A versenyről a közösségi szolgálat teljesítése során értesültek, és kedvet kaptak Tóth Tibor alezredes úr okításának, motiválásának köszönhetően.

A járási versenyen elért sikeres szereplésüknek köszönhetően Ők jutottak tovább a megyei fordulóra a térségből, melyet április 21-én rendeztek meg Zalaegerszegen. A rövid felkészülési idő ellenére számot kellett adni tudásukról és ügyességükről is. Tudniuk kellett miként kell cselekedni, ha fákat csavar ki a szél, ha baleset van a z úton, ha tűz, vagy árvíz, vagy földrengés van, ha veszélyes anyag kerül a szabadba. Ismerniük kellett a vészjelzéseket, olvasni kellett a haditérképen, kellett mocsáron járni és minél gyorsabban összeszerelni a tűzoltáshoz szükséges tömlőket. A 11 állomáson, a 11 csapat közül harmadik helyezést értek el a kemény küzdelemben. Külön díjat kaptak a hibátlan elméleti teszt kitöltéséért.

Nagyon igényes versenyben jövőre is részt kívánnak venni, ahol még jobban szeretnének teljesíteni.


Varga Leventéné Csótár Ágnes
(kísérő, ofő.)

    Vissza