SkillsHungary

 

 

A Zrínyi Miklós laktanyában tartották április 15-én a Honvédelmi Kötelék verseny országos döntőjét.

    Vissza    

Az Asbóthosok a nagyon erős mezőnyben lelkesen és kitartóan küzdöttek, s az országos verseny 10. helyét szerezték meg.


A Zrínyi Miklós laktanyában tartották április 15-én a Honvédelmi Kötelék verseny országos döntőjét.

A versenyt Kun Szabó István vezérőrnagy nyitotta meg szerda reggel. Mint a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára fogalmazott, a tárca és a haderő elkötelezett híve az egészséges életmód népszerűsítésének, és hiszi: a fiatal generáció nevelése jelenti a kulcsot a sikeres és gyümölcsöző jövő eléréséhez. Éppen ezért mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy testben és lélekben egyaránt fitt emberek mozdítsák előre hazánk sorsát a jövőben. A sport akaraterőre, kitartásra, türelemre, alázatra nevel, és óriási önbizalmat ad az elénk gördülő akadályok sikeres leküzdéséhez: a versenyek keretében a résztvevők ráadásul megismerkedhetnek a Magyar Honvédséggel is.
A haditorna-verseny résztvevőinek számot kellett adniuk elméleti tudásukról, emellett lövészeti feladatokban, „harci ösvény” feladatokban (lőszeresláda cipelése, kézigránátdobásban, tereptani ismeretekben, fegyveres váltófutásban, akadálypálya leküzdésében, távolság becslésben, egészségügyi feladatokban, műveltségi totóban, tájfutásban/ mérték össze képességeiket. A versenyen az ország 300 intézményéből 20 nagyon erős csapat jutott be a döntőbe. Az első helyen a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium csapata végzett.
Intézményünk négy fős csapattal képviseltette magát a versenyen. A csapatunk Buzás Dorottya 10.B, Lukácsi Péter 12.D, Karacsi Gábor 12.D és Varga Patrick 10.B osztályos tanulókból állt. A csapatot Sárkány János tanár úr készítette fel és kísérte el a versenyre. Az Asbóthosok a nagyon erős mezőnyben lelkesen és kitartóan küzdöttek, s az országos verseny 10. helyét szerezték meg.


    Vissza