SkillsHungary

 

 

"Egy perc egészség"

    Vissza    

2016. május 17-én 10-14 óra között rendezte a Zalaegerszegi Szakképzési Centum Asbóth Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma, valamint a Keszthelyi Kórház Egészségfejlesztő Irodája a magas vérnyomás világnapja alkalmából az "Egy perc egészség" című programját.


"Egy perc egészség"

2016. május 17-én 10-14 óra között rendezte a Zalaegerszegi Szakképzési Centum Asbóth Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma, valamint a Keszthelyi Kórház Egészségfejlesztő Irodája a magas vérnyomás világnapja alkalmából az "Egy perc egészség" című programját. Az eseménnyel fel kívántuk hívni a figyelmet a sokszor rejtve maradó kór veszélyeire, a megelőzés fontosságára és lehetőségeire, a betegség kezelésének módozataira. Ennek érdekében vérnyomást, vércukor- és koleszterinszintet, valamint testzsírt mértünk, lehetőségük volt az érdeklődőknek mágnesterápiás ágyat kipróbálni, de szó volt a helyes táplálkozásról és a mozgásról is. A rendezvényre meghívtuk a város közoktatási intézményeit, de sok érdeklődő volt az utcán sétálók, vagy a városban szabadságukat töltő sokaságból is. Örömünkre szolgált, hogy az ovisok aktívan részt vettek a gimnasztikában, így nekik az egészséges táplálkozás jegyében müzliszelet is járt. Akadt nyugdíjas jelentkezőnk, aki az újraélesztés technikáját szerette volna kipróbálni, mivel párját a vonaton szívinfarktus következtében veszítette el, úgy, hogy senki nem tudott segíteni.
Az önzetlen tevékenységért és példamutató magatartásért köszönet az iskola egészségügyis tanulóinak, tanárainak, technikai dolgozóinak, valamint Keszthelyi Kórház Egészségfejlesztési Irodájának!


    Vissza