SkillsHungary

 

 

Ingyenes 300 órás nyelvi képzések a szakképzési centrumokban

    Vissza    

2016. szeptember végétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban lehetőség nyílik arra, hogy ingyenes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Ingyenes 300 órás nyelvi képzések a szakképzési centrumokban2016. szeptember végétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban lehetőség nyílik arra, hogy ingyenes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.


Általános tudnivalók a képzésről:


Óraszámok: 1008 óra (nappali képzés), illetve 504 óra (esti képzés), melyből 60% idegen nyelv (angol vagy német), 30% informatikai ismeretek, 10% vállalatirányítási ismeretek.


Az egy éves képzés neve és nyelvi szintje: • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) – kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig.

 • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) – alapfokú szintről középfokú nyelvvizsgáig.Jelentkezési feltételek: • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)

  (1 éves, nappali, esti felnőttoktatás)

  bemenet: alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés/szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is)

 • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)

  (1 éves, nappali, esti felnőttoktatás)

  bemenet: érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen /szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is), és B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből.

  A képzés megkezdése előtt képzésre jelentkező szintfelmérő teszten vesz részt.
A beszédközpontú nyelvi képzés célja, hogy elősegítse a hallgatók alkalmazkodását az idegennyelvi környezethez, fejlessze kommunikációs készségeit és képességeit.

Célja továbbá, hogy a hallgatók olyan idegennyelvi kompetenciák birtokába jussanak, melyek segítségével mindennapi életük és munkájuk során nyitottabbá válnak a világra.

A képzés során a hatékony, gátlásoktól mentes, szabad kommunikációs attitüd kialakítás a cél.


Az informatikai képzés célja, hogy a képzésre jelentkező megismerje az internet nyújtotta lehetőségeket, melyeket munkájában tud használni. Ismerjen internetes keresőmotorokat, azok segítségével képes legyen információkat gyűjteni, a megszerzett információkat elektronikusan továbbítani. Munkájában tudja használni a legismertebb elektronikus ügyintézési portálokat. Tudja használni a közösségi háló nyújtotta lehetőségeket mind személyes, mind munkahelyi célokra.
Bővebb felvilágosítás és jelentkezés: • Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépsikolája és Kollégiuma

  telefon: 83/311-596    (hétfőtől péntekig 08:00-20:00)

  e-mail: suli@asboth.sulinet.hu

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)


Mikor indulnak, mikortól érhetők el a képzések?

A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője szakképesítés-ráépülés megszerzésére irányuló iskolai rendszerű képzések a tanév rendjéhez igazodóan indulnak szeptemberben végéig.


Kik vehetnek részt a képzéseken? Milyen előképzettség szükséges a képzésben való részvételhez?

A képzéseken bárki részt vehet, aki a következő előfeltételekkel rendelkezik.


A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. szakképesítés-ráépülés megszerzésére irányuló képzésbe legalább alapfokú iskolai végzettséggel, valamint egy állam által elismert szakképesítés vagy részszakképesítés birtokában lehet bekapcsolódni.


A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. szakképesítés-ráépülés megszerzésére irányuló képzésbe érettségi végzettség, valamint egy állam által elismert érettségire épülő szakképesítés birtokában, továbbá előzetes tudásszint mérése alapján az oktatott nyelvből KER B1 szintű nyelvtudással lehet bekapcsolódni.


 


Hogyan történik az oktatás?

A képzéseket megfelelő számú jelentkező (12 fő egy nyelvi csoportban) esetén indítják az iskolák. A képzések 25 éves életkor felett csak felnőttoktatásban, esti munkarend szerint folyhatnak. 25 éves életkorig lehetőség van a nappali rendszerű képzésre is. A képzések ütemezését, időbeosztását (órarendjét) a képzést folytató iskolák határozzák meg.


 


Kell-e vizsgát tennem a képzés végén?

Tekintettel arra, hogy a képzés egy állam által elismert szakképesítés megszerzésére irányul, így az egy OKJ komplex szakmai vizsgával zárul. Az ezen való részvétel nem kötelező (visszafizetési kötelezettség sem keletkezik), de vizsga hiányában elvész a tudás igazolt megszerzésének lehetősége.


 


Milyen nyelveket tanulhatok?

A képzések angol és német nyelvi tartalommal indulnak.    Vissza