SkillsHungary

 

 

Euroskills-en Beke Barbara szépségápolás kategóriában bronz érmet szerzett.

    Vissza    

Siker Göteborgban

Keszthelyi Televízió (tvkeszthely.hu)

Siker Göteborgban (2016.12.14.)

Keszthely - Európai országok legjobb fiatal szakmunkásai mérték össze tudásukat Göteborgban, az EuroSkills nemzetközi versenyén. Tizennégy szakmában tizenhat fiatal képviselhette hazánkat a rangos versenyen. A Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma számára emlékezetes három verseny nap volt Svédországban.
Az iskola tanulója szépségápolás kategóriában bronz érmet szerzett. A versenyről és a szép eredményről tartottak az intézményben sajtótájékoztatót.


December 1.és 3-a között 28 országból 493 fiatal mérte össze tudását Göteborgban 35 szakmában. A magyar versenyzők hét dobogós hellyel és két kiválósági éremmel tértek haza a rangos eseményről. Hazánk 14 szakmában képviseltette magát az EuroSkills versenyen. Szépségápoló szakmában a Zalaegerszegi SZC Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma volt érdekelt Beke Barbara 23 éves versenyző személyében. Több év munkájával készíteték fel a tanulót az iskolában aki már megmutatta tudását 2015.évben Rióban is. Szakmai felkészítője Linhart Rita a versenyről adott tájékoztatón elmondta, hogy Barbara nagyon izgult, de igazi izgalmat az eredméynhirdetés jelentette, hiszen a pontozásba nem láthatott bele senki, s nagyon szoros volt a mezőny. A versenyzők ott kapott - ismeretlen - anyagokkal és modellekkel dolgoztak. Nagyon szigorú pontozással értékelt a nemzetközi szakmai zsűri.

A három napos versengésben Barbara bronz érmet szerzett. Csótár András az iskola igazgatója elmondta, hogy az intézménynek ez az eddigi legnagyobb eredménye. Egy nagy közös összefogás és munka áll mögötte .s természetesen a tanuló szorgalma és elszántsága. Az igazgató azt is elmondta, hogy az egész magyar szakképzésnek nagy elismerés a tanulók eredménye. Jó lehetőség, hogy felhívja a figyelmet a kiemelt nemzetgazdasági célként kezelt szakképzésre.
Szabó Károly Zalaegerszegi SzC főigazgatója a közös tájékoztatón emelte ki, hogy nagyon lényeges és fontos, hogy ilyen esetekben a versenyre készülő tanuló érezze a támogatást. Ezért a Kereskedelmi és Iparkamarával és az Asbóth iskolával közösen mindent megtettek azért, hogy a versenyző semmiben ne szenvedjen hiányt. Az eredmény véleménye szerint is igazolja a fiatalok jól felkészültségét és szakma szteretetét.

A szakmunkás Európa - bajnokságot két évente rendezik meg más-más tagországban. A 2018.évi verseny rendezési jogát Magyarország nyerte el.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

A teljes cikk itt tekinthető meg!

 


    Vissza