SkillsHungary

 

 

SZALAGAVATÓ

    Vissza    

Iskolánk 2016.12.16-án tartotta szalagavató ünnepségét

Keszthelyi Televízió (tvkeszthely.hu)


Keszthely - Az ország legkiemelkedőbb iskolái közé tartozik már az Asbóth, melynek tanulói előtt sok ajtó nyílik meg az itt szerzett tudásnak köszönhetően – hangzott el az iskola pénteki szalagavatóján. A térség iskolái közt ebben az intézményben van a legtöbb végzős tanuló, akik az ünnepség után belevágnak életük egy fontos szakaszába, felkészülnek záróvizsgáikra.


Összesen 8 osztály, 123 tanulója vonult be a szalagavató ünnepségre. Így az Asbóth iskola büszkélkedhet a térségben a legnagyobb végzős tanulólétszámmal. 6 ágazati és 10 szakmai képzésben részesültek a végzős tanulók a villanyszerelőtől kezdve az asztaloson keresztül a szépészeti szakmákig.

Ebben a tanévben új névvel működik már az iskola. Az intézmény igazgatója elmondta, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma már a 48. szalagavatóját ünnepelheti. Csótár András kiemelte, méretében és minőségében az ország legkiemelkedőbb iskolái közé tartozik az Asbóth, ezt többek közt hazai és nemzetközi versenyeredmények támasztják alá.

„Sokat dolgozunk ezekért az eredményekért, az elismerésekért mindnyájan, tanárok és tanulók egyaránt. Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy Asbóthos diáknak lenni mára rang és megtiszteltet és lett és talán nem túlzok azzal sem, ha kijelentem, hogy aki az Asbóthban végez, annak sok helyen elismerik a tudását, az előtt sok ajtó nyílik meg.” - hangzott el az igazgatói beszédben.

Az ünnepségen elhangzott, apró, de annál nagyobb jelentőséggel bíró szalagok kerülnek fel ilyenkor a diákok mellére. A szalagot életük azon szakaszában viselik, amikor fontos dolgok dőlnek el. A végzősök nevében Ódor Orsolya mondta el gondolatait a mellükre tűzött szalagról: „Bár még koránt sincs vége középiskolai pályafutásunknak mégis lezárást szimbolizál, azoknak az éveknek az elmúlását, amelyek jóval gondtalanabbnak bizonyulnak, mint az előttünk álló eseménydús időszak.”

A végzősök virággal köszönték meg a támogatást hozzátartozóiknak, majd különféle produkciókkal mutatkoztak be az osztályok.A szalagavató után nem pihenhetnek a tanulók. Az elkövetkező fél év a záróvizsgákra való felkészülésről szól majd.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

A teljes cikk itt tekinthető meg!

Képek a Galériában itt tekinthetők meg.


    Vissza