SkillsHungary

 

 

Magyarország jó tanulója - jó sportolója: Major Veronika

    Vissza    

A napokban hirdették ki a pályázat eredményét és adták át az elismeréseket azoknak a fiataloknak, akik a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat elnyerték. Megyénkből is számos fiatal járt sikerrel.

Az országban több mint 400 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat, közülük is a legjobbak a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket. Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2015/16-os tanévben 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlagot kellett elérniük, emellett sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.Major Veronika és Csótár András a díjátadón


Zalából számos fiatalt részesítettek az elismerésben, ám közülük is kiemelkedett a keszthelyi Asbóth Sándor középiskola diákja és a Keszthelyi BEFAG LK sportlövője, Major Veronika. A futócéllövészetben és légpisztolyban is többszörös világ- és Európa-bajnok sportlövő a "Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2016" díj odaítélésekor az országban a legmagasabb pontszámot érte el tanulmányi és sporteredményeivel. Az ünnepélyes díjátadáson ő is ott volt és iskolája igazgatójával, Csótár Andrással együtt vehette át a díjat.


Forrás


    Vissza